top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulia Quist

Handlezen: Hocus Pocus of spiegelen van je ziel?

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020


Handlezen; het roept nogal uiteenlopende reacties op. Van "Mega interessant", naar "Ik ben sceptisch, maar toch ook wel nieuwsgierig", tot "Oh NEE dat wil ik allemaal niet weten hoor - dat vind ik eng".


Prins op het witte paard

Hoewel de groep van enthousiast-elingen [gelukkig] steeds groter wordt, kom ik echt nog wel een veel mensen tegen die in de laatste categorie zit.

En eerlijk is eerlijk, heel vreemd is dat niet. Want het beeld dat geschetst wordt vanuit de overlevering is dat van een mysterieus uitziende dame met een glazen bol die je gaat vertellen wanneer de prins op het witte paard langs komt, hoeveel kinderen je krijgt, en dat je vroeg aan je einde komt. 

En laten dit nu juist de dingen zijn die NIET in je handen te lezen zijn.


No Hocus Pocus 

Het hedendaagse handlezen is een empirisch wetenschappelijke vorm van handlezen, met een psychologische benadering. Kortom: het handlezen kun je zien als een karakteranalyse. 

Je handen laten je zien hoe jij in eerste instantie zal reageren op bepaalde situaties. Daarnaast staan al je kwaliteiten en mogelijkheden in je handen getekend, maar ook de saboteurs en/of de patronen die jou tegenhouden om de beste versie van jezelf te worden.


Spiegeltje Spiegeltje in de Hand

Je handen zijn werkelijk je spiegels. Zonder oordeel laten ze zien wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je op dit moment in het leven staat.

Is het toekomst voorspellen? Nee!

Want het mooie is dat als jij verandert, je handen ook veranderen. Daar valt niet veel op te voorspellen.

Een handlezing helpt je herinneren aan alles wat jou jou maakt. Hiermee kun je wél je koers bepalen richting de toekomst zoals jij die het liefst voor je ziet, met je eigen handen als zuiver kompas.


Dit artikel komt uit het Karmalijn Magazine the Summer edition - no1 (juli 2020). Het magazine is te downloaden via https://www.karmalijn.nl/magazine

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page