top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulia Quist

Noor van Velthoven | Sparks from the Universe

Momenteel ben ik druk bezig met het samenstellen en het schrijven van het aankomende lente issue van het Karmalijn Magazine. Het gekke is dat het voelt alsof je dan voorzichtig afscheid neemt van de vorige editie. Alsof hij niet meer te lezen is en dat vind ik zo zonde. Vandaar dat ik af en toe wat interviews en artikelen zal delen op mijn blog. Uit het Karmalijn Magazine - the winter issue no3. het interview met Noor van Velthoven over mediumschap, toekomst voorspellen en orakelkaarten. Enjoy! [Foto: HP van Velthoven]

Noor van Velthoven - medium en spiritueel coach. getrouwd met fotograaf Hans-Peter van Velthoven en moeder van Eline (22) & Sophie (20). Al sinds haar 13e wist ze zeker dat er meer is tussen hemel en aarde en dat ze contact kon maken met overledenen. Regelmatig kreeg ze ‘bezoek’, maar tot 2015 deed ze daar niet zoveel mee. Pas toen realiseerde ze zich dat ze haar gave in kon zetten om anderen te helpen.


Ze is in de leer gegaan bij verschillende tutors aan het Arthur Findley College in Engeland en runt nu een bloeiende praktijk.


In haar praktijk biedt ze naast consulten ook trainingen aan. Met haar SPOP (Spiritueel ontwikkelingsplan) traject, werkt ze met je aan je je intuïtieve ontwikkeling en laat ze je zien welke kracht en kennis er in jou zit.


Je kunt Noor volgen via: www.noorvanvelthoven.nl (in haar blog deelt ze ervaringen die zij heeft als medium!)

_______________


Een aantal jaren geleden loop ik op Lowlands de perstent binnen om een drankje te halen. Op een bank zit een vrouw en in een flits wist ik “dat is Noor”. Ik had over haar gehoord, maar had haar nooit eerder gezien of ontmoet. Maar, er was geen twijfel over mogelijk: dit moet Noor zijn. Een paar uur later worden we aan elkaar voorgesteld. Mijn intuïtie liet me niet in de steek, want het is inderdaad Noor.

Zij is op dat moment haar weg aan het vinden in het mediumschap, ik in het handlezen.

Een typisch geval van: "We don’t meet people by accident, they are meant to cross our path for a reason".

Noor heeft inmiddels een bloeiende praktijk waar ze readings, healings en cursussen geeft en waar ze 1 op 1 coaching doet. Ze vliegt ook naar Amerika om daar met succes readings te geven en haar licht te laten schijnen op bijvoorbeeld onopgeloste moordzaken. Door middel van contact met de overleden personen in kwestie. Tijd voor een interview met Noor over deze - op het eerste oog ongrijpbare - materie: het Mediumschap.

We leven in een maatschappij waarin we lang vanuit de mind - het denken - hebben geleefd en waarbij alles meetbaar en getoetst moet worden voordat het als waar aangenomen wordt. Het mediumschap lijkt hiernaast zo ongrijpbaar en niet te bevatten. Kan jij op praktische wijze omschrijven wat het Mediumschap nu eigenlijk inhoudt?

Ik kan vooral uitleggen hoe het voor mij werkt. Ik geloof dat ieder mens een ziel heeft en dat die ziel na ons overlijden ergens naar toe gaat; de hemel, de bron, het universum.

Ik kan contact maken met die ziel en communiceren. Je hebt verschillende manieren van communiceren (helderhorend, -zien, -voelend, -wetend). Ik weet de dingen, net zoals je een ingeving kunt hebben, zo weet ik dingen van diegene die tegenover me zit en de overledene met wie ik contact heb. En dat kunnen hele kleine persoonlijke dingen zijn waardoor je zeker weet dat ik contact heb met de ziel van jouw overledene. Dat kan gaan over een speciaal sieraad van iemand, maar ook over hoe iemand liep, of een uitdrukking die iemand altijd gebruikt. Als het contact met iemands ziel heel sterk is kunnen we een gesprek voeren en kan diegene die bij mij zit vragen stellen. Ik stap dan als het ware in mijzelf opzij en ben vooral het kanaal waardoor alle informatie komt. Mocht je mij 2 weken na een reading een vraag stellen over wat er gezegd is dan weet ik dat vaak niet meer. Daarom raad ik iedereen aan de reading op te nemen. Ik spreek altijd af met de overledene dat wij dienend zijn aan diegene die bij mij zit. Het gaat erom dat die persoon weer een stapje in het (rouw) proces kan zetten en verder kan in het leven. En ik wil dat het een positieve ervaring is.


Is het een gave of kan iedereen dit leren?

Je intuïtie ontwikkelen en signalen opmerken van je overleden dierbaren kan iedereen. Maar van mediumschap wordt gezegd dat je dit bij je geboorte wordt meegegeven. Je bepaalt zelf of je dit talent wil ontwikkelen . Wil je hieraan gehoor geven dan is het wel een beroep dat om veel oefenen en trainen vraagt. Wat je leert is bijvoorbeeld te herkennen hoe iemand is gestorven. Als ik een droge keel krijg tijdens een reading weet ik dat iemand veel moeite heeft gehad met ademen. Een tinteling in mijn hoofd is een hersenbloeding. Een boodschap die je doorkrijgt kan feitelijk zijn maar ook symbolisch; een rode auto kan echt bestaan hebben maar kan ook symbool staan voor iets. Je leert je eigen handleiding ontwikkelen.

Wanneer kwam jij erachter dat je het in je had om hiermee te werken?

Op mijn 13e had ik mijn eerste bezoek (zoals ik overledenen vaak noem). De bezoeker was een bekende die overleed en waar ik geen afscheid van had kunnen nemen. Dat kwam hij even doen door een deur dicht te gooien en de gordijnen in beweging te zetten. Gelukkig was ik op dat moment bij iemand die het herkende en mij hielp om contact te maken. Bezoekers bleven komen en gaan en een aantal jaar geleden dacht ik, ‘ ze gaan niet meer weg dus ik kan er maar beter voor zorgen dat ik hun boodschappen op de best mogelijke manier kan verstaan en overbrengen’. Ik ben toen cursussen gaan volgen op onder andere het Arthur Findley College in Engeland. Daar kreeg ik de bevestiging en het vertrouwen dat ik echt met mijn gave mag werken om anderen te helpen.

Net als bij het handlezen kan men bij mediumschap denken dat je de toekomst gaat voorspellen. Kun je dat?

Nee, gelukkig maar. Een reading is een momentopname en je toekomst ligt niet vast. Die hangt af van de keuzes die je maakt. Jij kan die maken maar ook de mensen om je heen en dat kan je toekomst weer veranderen. Ik geloof dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor de stappen die je zet in je leven. Die verantwoordelijk kun je niet neerleggen bij wat bijvoorbeeld een medium zegt.

Je gebruikt ook tarotkaarten tijdens je readings. Hoe werkt dit precies?

Ik gebruik geen tarot maar orakelkaarten. Je kent ze misschien wel. Van die mooie doosjes met prachtige kaarten met een boodschap. Ik gebruik de kaarten als een shortcut naar ‘boven’. Voordat een sessie begint trek ik al een kaartje , dan weet ik een beetje wat het thema zal zijn. De kaarten helpen mij ook om een antwoord te formuleren voor iemand. En voor diegene die bij mij zit is het ook fijn om in al dat ontastbare een fysiek iets van een kaart te zien.

Ik blijf het ook bijzonder vinden dat je altijd de juiste kaart voor iemand trekt.

Op wat voor manier kan een reading verlichting brengen?

Dat ligt er een beetje aan wat je onder verlichting verstaat. Het kan letterlijk je pijn verlichten. Soms wil je nog zo graag van iemand horen dat je iets goed hebt gedaan, of nog iets zeggen, of een vraag stellen waar je mee zit. Nog heel even contact. Vaak gaat dat ook gepaard met een flinke doses humor. Een terugkerend onderwerp daarin is dan vaak het formele afscheid. Een overleden vader die vond dat ze hem veel te netjes in de kist hadden gelegd. Of een overleden moeder die zei dat ze de house versie van haar lievelingsnummer geweldig vond. Klagen over een tante met een eindeloze afscheidsspeech. Dat soort kleine dingetjes, waar je normaal aan de keukentafel over zou praten, dat maakt dat iemand heel dichtbij komt.

Een reading kan je ook helpen in je ontwikkeling naar verlichting, dan help ik iemand op zijn / haar spirituele pad.

Je werkt in Nederland, maar je geeft ook readings in Amerika. Nu weet ik dat je daar mee hebt gekeken bij een onderzoek van een aantal moordzaken. Hoe heb je daarbij kunnen helpen? Nou, ik heb ze niet opgelost, maar ik heb wel geholpen een paar puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. De grootste zaak was die van een serie moordenaar. Een aantal van zijn slachtoffers gaven mij informatie die bevestigde wat het recherche team al vermoedde. Dan moet je denken aan de plek waar een slachtoffer werd vermoord, of de manier waarop. Wat ook veel indruk op mij maakte was de zaak van een forensisch verpleegkundige. Zij werd voor het ziekenhuis gedumpt, met afschuwelijke verwondingen, lag in coma en stierf. De verpleegkundige die bij mij kwam verpleegde haar en onderzocht haar zaak. Ze had een vermoeden over de plaats delict en de moordenaar. Het overleden meisje liet mij het gebouw zien en gaf mij zelfs een naam door . Beide gaven genoeg aanwijzingen om een dader aan te houden. Ik associeerde het begrip medium in eerste instantie ook alleen maar met het praten met de doden. Kun je meer dan alleen dat?

Ja dat snap ik en dat is ook wat een medium doet. Maar in de loop van de jaren ben ik meer gaan doen. Zo kun je bij mij terecht voor spiritual guidance. Daarbij maak ik niet alleen gebruik van een overleden dierbare maar ook allerlei andere energieën en wezens die zich aandienen. Samen met jou en de spirit guidance kijken we naar de thema’s waar jij aan wil werken. Dat kan bijvoorbeeld gaan over je werk, je relatie en je gezondheid. Dingen waar je tegenaan loopt en je niet weet hoe je daar stappen in kunt zetten. Spirituele coaching zeg maar.

Ik bied ook SPOP trajecten aan, een Spiritueel Ontwikkelings Plan. Ik werk ook nog als docent in het mbo onderwijs en werken we met POP’s (POP is een persoonlijk ontwikkelingsplan). Dat bracht mij op het idee om mijn ervaring als docent te combineren met het spirituele. In een SPOP traject kijken we hoe jij je kunt ontwikkelen. Waar je talent ligt en hoe de Sparks from the Universe voor jou werken. Heb je iets met engelen, of edelstenen of bijvoorbeeld een pendel.

Niets is mij te gek. Ik weet zeker dat onze overleden dierbaren er nog zijn, terwijl anderen dat helemaal niet geloven. Dus als iemand met aliens werkt, wie ben ik dan om te zeggen dat dat niet kan. Dus met een open mind werk ik met iedereen en alles die zich aandient. Ik word ook gevraagd om huizen te ontdoen van energieën.

Welke reading heeft tot nu toe het meeste indruk op je gemaakt?

Oh, dat is niet te doen. Iedere reading is bijzonder omdat ik iedere keer weer ontroerd ben om wat het met iemand doet een boodschap van een dierbare te krijgen.

Maar de reading met een vermist jongetje in de USA heeft voor mij wel het meest in gang gezet. Hij kwam tijdens een demonstratie avond door om aan zijn tante te laten weten dat ze moesten stoppen met zoeken zodat de familie aan het rouwproces kon beginnen. Het jongetje had echt vrede met zijn dood en kwam door om dat aan de familie te laten weten. De details die hij gaf over zijn familie en hun zoektocht naar hem waren zo specifiek dat niet alleen ik maar de hele zaal met tranen in de ogen zaten. Dankzij hem kwam ik in contact met de rechercheur die mij daarna om hulp vroeg. Zij zat samen met een vriendin in de zaal. De verhalen over de zaken waar ik met haar aan werkte brachten mij in contact met een tv producent met wie ik in de USA in gesprek ben over een tv show. Dat staat door Corona helemaal on hold. Dus ik ben de kleine Tray ontzettend dankbaar dat hij mij koos om te laten weten hoe het met hem ging.

Heb je een favoriete quote?

Voordat mensen naar mij toe komen stuur ik ze altijd mijn voorwaarden. Daarin staat:

"Je ontvangt misschien niet wat je wil,

maar vertrouw erop dat je altijd ontvangt wat je nodig hebt"


_________________ Interview: uit het gratis online Karmalijn Magazine - The Winter Issue No.3 Wil je dat het nieuwste magazine automatisch in je inbox verschijnt, meld je dan aan via >> https://www.karmalijn.nl/magazine

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page