top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulia Quist

KarmaCare: de Flowee Spijkermat

De wat!? Ja, de spijkermat. Ik ben nogal visueel ingesteld, dus ik denk dan gelijk aan een stokoude Indiaase man die met zijn fragiele lijf op een bed van spijkers gaat liggen. En ik denk alleen maar "waarom zou je dat doen"?

Maar goed, dat beeld is hopeloos achterhaald! Want de spijkermat is HOT! Het principe is hetzelfde, de voordelen voor lichaam en geest ook, maar het is een modern jasje gestoken.


Hoe werkt het?

Door de puntjes in de mat en het bijbehorende nekkussen, worden je bloedsomloop en de zenuwuiteinden gestimuleerd. Tegelijkertijd maak je het gelukshormoon endorfine en oxytocine aan. Deze zorgen voor ontspanning en pijnverlichting. Fijn side effect: betere nachtrust! Je kunt de mat gebruiken voor de rug, nek of voor de voeten. De rugligging is de meest gebruikelijke. Dit is hoe ik hem ook heb gebruikt, dus ik beperk me in dit artikel tot de rugligging. Leg de mat op je bed of of de grond en ga voorzichtig liggen. C'est Ca!

Overdrijf het niet, bouw het gebruik op. In de gebruiksaanwijzing staat 10 á 15 minuten voor de eerste keren. Daarna kun je het verder opbouwen. Zelf dacht ik dat 15 minuten wel OK zou zijn. Het voelt in eerste instantie wat onwennig en je voelt na een aantal minuten tintelingen, maar al snel voel je een diepere ontspanning in je lijf. Mijn lijf was dit zó niet gewend (ik kom misschien rustig over, maar intern ben ik een gespannen veertje), dat mijn spieren echt moeten wennen aan de relaxstand. Voor mij werkte het dus beter om het in kortere sessies op te bouwen. Het resultaat is dat ik mijn lichaam echt even de tijd geef om te ontspannen. En de pijn in mijn nek is na een paar keer gebruiken verdwenen. Kortom: de spijkermat is een aanrader!


Maak ook kennis met de oprichtster van Flowee! Het interview met Tamara Wentink vind je in de Summer Issue no.5 van het Karmalijn Magazine


Is je interesse gewekt? Bestel hem dan bij Flowee


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page