top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulia Quist

Uitstelgedrag in de Handen


>> Never put off till tomorrow what you can do the day after tomorrow << Mark Twain Ik moest ongelooflijk hard lachen om deze quote van Mark Twain, want ik herken mezelf er zo in. Op zoveel vlakken weet ik precies wat ik moet doen, hoe ik het zou moeten doen en wanneer ik het zou moeten doen, maar ik ben een genie in uitstellen. Echt, als ik er geld mee zou kunnen verdienen was ik al lang rijk geweest. Neem als voorbeeld dit bericht dat ik nu deel. Al maanden neem ik mezelf voor om vaker dit soort berichten en weetjes te delen op mijn website en de socials, maar tot nu toe ‘kwam het er niet van’ (*grinnikt hardop*). Herken je dit? Stel je dingen uit, maar blijft het toch in ergens je achterhoofd rondzingen en laat het je niet los? Grote kans dat het bovenste kootje van je middelvinger afbuigt naar je ringvinger! In het handlezen is dit echt het teken van zaken uitstellen. In de rechterhand gaat het met name om praktische zaken en links gaat het om zaken die meer privé / gevoel gerelateerd zijn. Bij mij buigen de bovenste kootjes van de middelvinger in beide handen behoorlijk af. Tijdens de opleiding handlijnkunde was dit echt een AHA momentje. Nu zou ik altijd mijn scheve middelvinger de schuld kunnen geven van mijn uitstelgedrag, maar daar schiet ik niet veel mee op. Uiteindelijk gaat het erom dat ik de verantwoordelijkheid neem en in actie kom. Of dat ik bewust dingen niet doe, maar dan moet ik er ook niet mee zitten. Het blijft een proces en voor mij een valkuil, maar zie hier ... het bericht staat er uiteindelijk. Dus na maanden kan ik het eindelijk van mijn to do lijstje schrappen.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page