top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulia Quist

Karmalijn


Als ik zeg dat ik handlezer ben dan zijn de reacties nogal uiteenlopend. Of ik krijg direct een paar handen onder mijn neus geschoven met de vraag “oh wat zie je bij mij?”, of de handen verdwijnen resoluut achter de rug gestopt gevolgd door “nou daar heb ik helemaal niets mee”. Beide reacties zijn begrijpelijk , met name de laatste omdat er nog steeds een stigma van ‘toekomst voorspellen’ aan het handlezen hangt. Een stigma dat we hopelijk zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Want het tegendeel is waar. Je handen laten juist het NU zien. Het is een momentopname, opgebouwd uit je verleden, je karakter, je denkwijze, gevoelsleven, valkuilen en talenten. Het feit dat het om een momentopname gaat geeft al aan dat de handen kunnen veranderen, met andere woorden: de toekomst staat niet vast. Je hebt een keus! Een keus om bijvoorbeeld je patronen te doorbreken, of je talenten te gaan benutten. Jouw handelingen hebben invloed op jouw toekomst.

En nu wordt het interessant, want dat is precies wat Karma is: “handelen”. Alles in het leven bestaat uit handelingen en alles wat we beleven is het gevolg van deze handelingen. Ja, het kan zijn dat andermans handelingen jouw leven beïnvloeden, maar nog steeds heb jij zelf de keus hoe jij hiermee omgaat. Het gaat er bij karma dus altijd om hoe je je gedraagt.

De Karmalijn is terug te vinden in je handen. Het is de belangrijkste secundaire lijn in de hand (de 3 primaire lijnen zijn de levenslijn, de hartlijn en de hoofdlijn). De Karmalijn heeft ook met je handelen te maken. Hij geeft namelijk je daadkracht, je gedrevenheid in handelen aan en welke paden je bewandelt. Maar hij zegt ook iets over je behoefte aan structuur en duidelijkheid. Omdat hij nogal eens in veel stukjes en beetjes voorkomt is het wel een vrij complexe lijn. Om een indicatie te geven van waar je hem kunt vinden: een duidelijke rechte Karmalijn loopt vertikaal in het midden palm, van de pols naar de middelvinger (ook wel de Saturnusvinger genoemd).

De Karmalijn kan net als de 3 primaire lijnen op leeftijd gelezen worden en geeft dus veel informatie over belangrijke gebeurtenissen in het leven.

De lijn staat ook wel bekend als Saturnuslijn of de Lotslijn. Mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar de benaming Karmalijn, niet alleen vanwege het feit dat mijn praktijk de naam heeft gekregen, maar omdat ik de betekenis van het woord Karma mooier vind aansluiten bij de betekenis van de lijn.


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page