top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulia Quist

Proost; op balans, gezondheid en liefde…heel veel liefde ♡


Het moet er best grappig uit hebben gezien. Een beetje ‘slapstickachtig’, alsof er een onzichtbare bananenschil lag en floep benen in de lucht...'classic'. Helaas lag er een trap onder, met van die metalen strips tegen het uitglijden(!). Met een keiharde klap land ik met mijn rug op een van die strips. Pijn en, absolute verbazing en verontwaardiging….wat is er net gebeurd? In een split second kan alles er anders uit zien, zoveel is me duidelijk. Mijn survival stand gaat aan. Kan ik lopen, iemand moet weten dat ik hier lig. Ik strompel naar de deur terug het restaurant in, maar voel me beroerd en heb helse pijn in mijn rug. Al gauw wordt 112 gebeld en lig ik een klein half uur later aan een infuus in een ambulance (there’s a first time for everything). Op de spoedeisende hulp worden foto’s gemaakt. Godzijdank is er niets gebroken, maar mijn rug is flink gekneusd.

30 december 2017 - een bijzondere uitsmijter van het jaar 2017 voor mij. Een jaar dat vooral in het teken stond van disbalans; een jaar van extreme ups, maar ook van behoorlijke downs. 2017 was numerologisch gezien een 1 jaar. Kracht, aanpakken, nieuwe dingen, maar nu ik de 1 zo zie is het bijna alsof het ten strijde gaan op 1 been is. Hinkelend de battle field in. Gelukkig zijn we inmiddels in 2018 beland. 2018 is een universeel 11 jaar in de numerologie. Met dubbele kracht vooruit, maar wel meer in balans, stevig op 2 benen en met de liefdevolle en zachte ondersteuning van het getal 2 (want de 11 maakt 1 + 1 = 2). Thank God!

Daar toasten we dan maar op, in mijn geval niet met een glas bubbles, maar met een cocktail aan pijnstillers. 2017 heeft me op de valreep letterlijk uit evenwicht gebracht, maar ik ben klaar voor 2018. Proost; op balans, gezondheid en liefde…heel veel liefde ♡

Liefs, Julia X

DHYANA MUDRA - BALANS

Op de foto zie je een Buddha met de handen in een Mudra. Voor wie yoga beoefent is dit wellicht een bekende term. Het is namelijk een handgebaar die yogahoudingen of meditaties versterken.

Je handen zijn geleiders van energie. Er bestaan bijzonder veel mudra’s (handgebaren) die elk zijn eigen effect hebben op lichaam en geest. Op de foto zie je de Dhyana Mudra, het gebaar voor totale balans. Leg je handen in je schoot in een kommetje. De rug van een van de handen valt in de palm van de ander hand. De duimen raken elkaar licht. De energie kan nu tussen de armen en de handen circuleren, ze vormen als het ware een gesloten circuit waarbij verbinding is ontstaan tussen yin en yang. Leg je de rechterhand boven dan stimuleer je de yang energie, de mannelijke energie. Ben je op zoek naar meer daadkracht of assertiviteit dan leg je deze hand boven.

Met de linkerhand boven stimuleer je de yin energie, het vrouwelijke. Heb je meer behoefte aan vertrouwen, kwetsbaarheid en zachtheid, leg dan deze hand boven.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page